«Vitus» karatisti izcīna septiņas medaļas

decembris 7, 2017


25. – 26. novembrī karatē kluba «Vitus» sportisti piedalījās starptautiskajā karatē čempionātā «Latvia Open & Fudzi Tournament 2017», no tā pārvedot septiņas medaļas.

Čempionātā Salaspilī piedalījās 65 klubi ar vairāk nekā 1000 sportistiem no deviņām valstīm, kuri cīnījās par uzvarām četrās disciplīnās: kata, kumite, fantom kumite un sumo. Šajās sacensībās mūsu kluba sportisti startēja kopā ar Ozolnieku novada sportistiem (Sergeja Fomenko audzēkņiem), apvienotajā komandā «Vitus».

Sīvā konkurencē un grūtās cīņās Jelgavas karatisti kopā izcīnīja septiņas godalgas. Zelta medaļu izcīnīja septiņgadīgais Rostislavs Gorbunovs (sumo), astoņgadīgais Kevins Sprudzāns (sumo), desmitgadīgais Ņikita Maksanovs (sumo) un vienpadsmit gadus vecais Mihails Mišins (fantom kumite), kurš izcīnīja arī bronzas medaļu sumo disciplīnā. Astoņus gadus vecajiem «Vitus» karatistiem Aleksandrai Nesterovičai un Timuram Ševčenko sumo disciplīnā – sudraba medaļa. Ļoti labu un pārliecinošu sniegumu šajās sacensībās parādīja arī komandas kapteinis Igors Agafonovs, kurš šoreiz izcīnīja 5. vietu 22 sportistu konkurencē kumite.