Aicinām uz nodarbībām!

septembris 10, 2018

Ir zināms, ka pēdējos gados strauji ir pasliktinājusies bērnu fiziskā attīstība.

Pēc Sporta medicīnas valsts aģentūras datiem, Latvijā katru gadu samazinās skolnieku skaits, kuriem nav kustību un balsta aparāta traucējumu.

Cilvēka veselību, fizisko un psiholoģisko stāvokli, atspoguļo viņa stāja. Tagad mugurkauls noveco jau pēc 20.gadiem, salīdzinot, agrāk-30. gados.

Ārsti sen iebilst pret smagajām somām, tāpat pret ilgstošu sēdēšanu, pret to, ka mēbeles pirmsskolas iestādēs un skolās bieži ne atbilst bērna augumam.

Stāju ari ļoti iespaido agrīna fiziskā slodze, pārmērīga sportošana.  Ja pieaug slodze, jābūt muskuļiem, stiprām muguras saitēm, kas to var izturēt.

Domājošs treneris pievērs pietiekošu uzmanību iesildīšanas daļai, dos bērniem vairāk vispārattīstošus vingrinājumus, kuri stiprina plecu joslas, muguras dziļos un vēdera muskuļus, nevis sāks agru specializāciju.

Pēc zinātnieku pētījumiem, pareizu stāju noteic arī prasme pārvaldīt savas kustības, t. i. kustību koordinācija. Liela nozīme šajā jautājumā ir līdzsvara sajūtai, kura atrodas ciešā saistībā ar matemātikas apgūšanu (abstraktā domāšana)

Jelgavas karatē klubs ,,VITUS’’ aicina bērnus no 3 līdz 9 gadiem uz VISPĀRĒJĀS FIZISKĀS ATTĪSTĪŠANAS TRENIŅIEM, kuri notiks kvalificētu sporta speciālistu vadībā.

MĒS PIEDĀVAJAM ORGANIZĒTAS SPORTA NODARBĪBAS GRUPĀS, KURĀS IEKĻAUTAS: fiziskās aktivitātes, vingrojumi pēdu, muguras muskulatūras , locītavu stiprināšanai, kustību rotaļas, Jogas atslābināšanas, stiepšanas un elpošanas vingrinājumi.

Fiziskās sagatavotības trenēšana notiek kompleksā ar citiem darbības veidiem (dažādu psihisko procesu attīstīšana- uzmanība, uztvere, atmiņa, domāšana, iztēle).

Draudzīga atmosfēra, labvēlīgs tonis, konsekvence, partnera attiecības tie ir galvenie paņēmieni, kurus mēs, treneri, izmantojam savā darbā. Jo no tā visa ir atkarīga bērna attieksme pret sportu, fiziskajām aktivitātēm.

VESELS UN DZĪVESPRIECĪGS BĒRNS KĻŪS PAR LABU, VEIKSMĪGU SPORTISTU. Tā ir mūsu sporta kluba devīze.